Het Visserijmuseum organiseert een unieke zeehondentocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

De data voor 2020 zijn inmiddels bekend.

Tegenover het museum kunt u inschepen. De tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg naar de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen (mits de omstandigheden dit toelaten). In bovenstaand schema kunt u zien hoe laat de ZK 4 vertrekt en weer terug is in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek/cake en een gebakken visje kost € 42,50 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-22477750 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com De tocht gaat overigens alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden. Onze enthousiaste vrijwilligers verwelkomen u graag aan boord van de ZK 4 Albatros!