Arrangementen op aanvraag

Zoutkamp is een pittoresk vissersdorp met een rijke geschiedenis, gelegen aan het Reitdiep en nabij het Nationaal Park Lauwersmeer. De binnenhaven, de vele terrasjes én het Visserijmuseum maken het uitermate geschikt voor een familiedag of een ander gezellig uitje. Onze coördinator Arrangementen denkt graag met u mee en is te bereiken via telefoonnummer 0595 – 40 19 57 of per e-mail: arrangementen@visserijmuseum.com.

Rondleiding in het museum

Aan groepen biedt het museum de mogelijkheid voor een rondleiding. Een oud-visserman vertelt vol passie over de visserij en brengt de geschiedenis tot leven. Hiervoor geldt een toeslag van € 2,00 op de entreeprijs. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Reserveren is gewenst en kan via telefoonnummer 0595 – 40 19 57. NB: op zondag worden er geen rondleidingen gegeven.

Varen met een vleugje nostalgie

De historische garnalenkotter ZK 4 Albatros en de houten garnalensloep ZK 31 Neptunus vormen samen het varend erfgoed van het Visserijmuseum. Met beide schepen worden regelmatig bijzondere vaararrangementen georganiseerd op het Reitdiep, het Lauwersmeer en de Waddenzee. Het actuele aanbod is te vinden onder de categorie Schepen. Het is ook mogelijk om de ZK 4 en/of de ZK 31 te huren, inclusief bemanning. Het programma wordt in overleg met u op maat samengesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met schipper Tjark Visser via telefoonnummer 06 – 22 47 77 50.

Palingrokerij Postma

Hij is de 5de generatie palingvisser in zijn familie. Inmiddels leeft Gaele Postma niet meer van de vangst alleen. In 1998 begon hij de winkel ‘Palingrokerij Postma’. Toch is er één ding wat hij het liefst blijft doen: vissen en zien wat er in de fuiken zit. Regelmatig ontvangt hij groepen belangstellenden voor een rondleiding. Meer informatie is te vinden op www.palingrokerijpostma.nl. NB: dit kan ook prima worden gecombineerd met een rondleiding in het museum.

Dorpswandeling

De dorpsgidsen nemen u graag mee op een wandeling langs de monumenten, steegjes en overblijfselen van de oude vestingstructuur van Zoutkamp, waarbij eventueel ook een bezoek kan worden gebracht aan de gerestaureerde Oude Kerk. Reserveren is gewenst en kan via telefoonnummer 0595 – 40 19 57.

Demonstraties vis bakken en garnalen pellen

Het museum heeft een enthousiaste groep visbakkers en garnalenpelsters die u kunt inhuren voor demonstraties, bijvoorbeeld om uw evenement extra kleur te geven. De visbakkers fileren en bakken de vis op traditionele wijze. De garnalenpelsters tonen hun behendigheid en ontdoen de garnalen vliegensvlug van hun schaal. Uiteraard mogen uw gasten deze delicatessen ook proeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjaak Muller via telefoonnummer 06 – 47 05 35 91 of per e-mail: s.muller56@ziggo.nl.

Unieke trouwlocatie

In 2004 is het Visserijmuseum aangewezen als officiële trouwlocatie. Dit karakteristieke, historische gebouw biedt plaats aan maximaal 50 gasten. De prachtige originele vissersboot en andere scheepsbenodigdheden zorgen voor een intieme setting. Elkaar het ja-woord geven in een ongedwongen sfeer? Dat is in ons museum zeker mogelijk. Neem voor meer informatie gerust contact op met Lies Visser via telefoonnummer 0595 – 40 18 34 of per e-mail: liesvanveenen@gmail.com.