Voor het Visserijmuseum is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe website en op woensdag 12 mei is deze live gegaan. De site is gerealiseerd door Daan Oostindiën van Oostindiën Webdiensten in samenwerking met een aantal vrijwilligers van het museum. Met helder geschreven teksten, zorgvuldig geselecteerd fotomateriaal en een gebruiksvriendelijke interface voldoet de website aan de eisen van deze tijd.

U kunt er terecht voor informatie over het museum en Siegerlida’s Hoeske, één van de topstukken uit de collectie. In de voormalige, monumentale ‘betonningsloods’ hangt nog de geur van vis, teer, hout en diesel die u mee terugvoert naar de vorige eeuw. Verder krijgt de expositie ‘SD op de vlucht voor de bevrijder – Vissersdorp in oorlogstijd’ ruim aandacht.

Er is tevens een pagina ingeruimd voor het varend erfgoed van het museum: de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros (dit seizoen 100 jaar!) en de houten garnalensloep ZK 31 Neptunus. Zodra er weer tochten georganiseerd mogen worden, zijn deze te vinden op de activiteitenpagina. Op de foto draagt Daan Oostindiën (rechts) de site op symbolische wijze over aan het bestuur van het Visserijmuseum.