Laden Evenementen

Beschrijving

Sinds de winter van 2020 werken zes musea in Noord-Groningen samen onder de naam Waddenmusea. Ieder museum vertelt een deel van het verhaal van 3000 jaar leven langs de Groninger Waddenkust. Aanvankelijk had deze samenwerking vooral betrekking op promotie, maar er wordt inmiddels ook steeds meer gezocht naar inhoudelijke verbinding. Derhalve zal er de komende periode in elk Waddenmuseum een lezing plaatsvinden.

De aftrap is op woensdag 15 november. Mathijs Deen geeft in het Visserijmuseum een lezing over Wadden en Visserij. Zijn boek De Wadden, dat werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs, zal daarbij als leidraad dienen. De kosten zijn € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee met cake). Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol is vol. Aanmelden kan via boekingen@visserijmuseum.com o.v.v. Lezing Mathijs Deen, je naam, het aantal personen en een mobiel nummer. Wil je liever telefonisch reserveren? Neem dan contact op met Anouk Bakker (tel. 06 – 39 34 98 74).

Over de spreker

Mathijs Deen is een Nederlandse schrijver, radiomaker en voorlezer van luisterboeken. Hij publiceerde fictie, literaire (non-)fictie en krimi’s.

Deen studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie gaf hij daar vier jaar lang taalvaardigheidsvakken voor de vakgroep Taalbeheersing. Intussen leerde hij als redacteur/verslaggever radio maken bij Radio Noord. Uitgeverij Passage gaf zijn eerste boeken uit, waaronder Moeder Doen (1997), dat later in licht bewerkte vorm zou verschijnen onder de titel Onder de Mensen (2016). In de herfst van 2021 was Mathijs Deen gastschrijver bij de Rijksuniversiteit Groningen. Bron: Wikipedia.

Praktische info

Datum: woensdag 15 november

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Locatie: Visserijmuseum, Reitdiepskade 11, 9974 PJ Zoutkamp

Prijs: € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee met cake)

Aanmelden: mail naar boekingen@visserijmuseum.com of bel 06 – 39 34 98 74

Benodigde gegevens: aantal personen, voor- en achternaam, mobiel nummer

Houd er rekening mee dat onze bevestigingsmail in de spambox terecht kan komen.