In de regio

In Zoutkamp kunt u op veel plaatsen terecht voor een overnachting. Er zijn drie campings, De Rousant, t ‘Ol Gat en Robersum. Twee havens, jachthaven Hunzegat en de binnenhaven aan de Reitdiepskade. Grotere schepen kunnen in de buitenhaven aanleggen aan het Korte- of Lange hoofd. Vlakbij het museum staat het veerhuis, wat als vakantiehuis verhuurd wordt.  In Vierhuizen en Ulrum zijn diverse Bed en Breakfast adressen.

Er zijn diverse restaurants in Zoutkamp. Aan de binnenhaven vindt u de Boeter en ZK 86/de Deurenloods. Verderop Pizzeria L’Ancora en restaurant de Oude Sluis. Aan de Reitdiepskade vindt u de Palingrokerij, hier kunt u terecht voor de lekkerste paling of een gebakken visje.

In de regio zijn Lauwersoog en Pieterburen plaatsen waar veel te doen is. In Lauwersoog zijn diverse visrestaurants, een camping, camperplaatsen, vakantiewoningen en de ligplaats van de Reddingboot Gebroeders Luden.  In Pieterburen kunt u naar Domies Toen of naar de Zeehondencreche. In Houwerzijl staat de Theefabriek, een museum, theeschenkerij en theewinkel. In de regio zijn ook diverse galeries. In Leens vindt u de Borg Verhildersum en de Doezoo, erg leuk voor kinderen.

 

links naar andere zaken in de regio:

Links