Bevrijdingswandeling met gids

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert het Visserijmuseum een rondwandeling langs interessante herinneringspunten uit de Tweede Wereldoorlog. De data zijn: zondag 28 juni, zondag 12 juli, zondag 26 juli, woensdag 05 augustus, zondag 16 augustus, zondag 30 augustus, zondag 13 september en zondag 27 september.

De wandeling van circa 2 kilometer start om 13.30 uur vanaf het Visserijmuseum, Reitdiepskade 11, 9974 PJ Zoutkamp. Dit was tevens het vertrekpunt van de vluchtende SD’ers van het Scholtenhuis naar Schiermonnikoog. Een enthousiaste gids leidt u langs de belangrijke oorlogsmarkeringen van het Groningse vissersdorp en voorziet u van uitgebreide informatie. Deelnemers ontvangen tevens een beknopte reisgids.

Aansluitend is er gelegenheid om de expositie in het Visserijmuseum te bezichtigen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij gids Egbert Stoutmeijer via telefoonnummer 06-54947086. Een combiticket (wandeling plus museumbezoek) kost € 7,50 per persoon.

Voor deelname aan de wandeling gelden de volgende regels:
1. Vooraf reserveren is verplicht.
2. Er is plaats voor maximaal 8 personen.
3. Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Wandelaars zijn welkom als zij en hun huisgenoten minstens 24 uur klachtenvrij zijn.
4. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
5. Volg altijd de aanwijzingen van de gids.
6. Personen die niet tot hetzelfde gezin/huishouden behoren, houden 1,5 meter afstand. Zij geven elkaar de ruimte.
7. Aan de balie van het museum kunnen we maximaal 1 persoon tegelijk ontvangen.
8. U kunt alleen contactloos of met PIN betalen.
9. Na betaling ontvangt de gids u graag bij de kademuur.

De regels voor museumbezoek zijn te vinden onder het kopje ‘Heropening museum en bezoekersregels’.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Onze vrijwilligers verwelkomen u graag in het mooie Zoutkamp!