Zeehondentocht naar de Engelsmanplaat

Het Visserijmuseum organiseert een unieke zeehondentocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

De data voor 2020 zijn inmiddels bekend.

Datum                                                 Vertrek                              Terugkomst

woensdag 29 juli                                09.00 uur                            16.00 uur

donderdag 30 juli                               10.15 uur                            17.15 uur

vrijdag 14 augustus                           09.30 uur                            16.30 uur

zondag 13 september                       10.15 uur                            17.15 uur

Tegenover het museum kunt u inschepen. De tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg naar de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen (mits de omstandigheden dit toelaten). In bovenstaand schema kunt u zien hoe laat de ZK 4 vertrekt en weer terug is in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee en patat met een gebakken visje kost € 45,00 per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-22477750 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com De tocht gaat overigens alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden. Onze enthousiaste vrijwilligers verwelkomen u graag aan boord van de ZK 4 Albatros!