Varen over de maren naar Leens

Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert een unieke vaartocht over de Groninger maren. Op zaterdag 20 juli, 17 augustus en 21 september vaart de ZK 31 van Zoutkamp naar Leens en vice versa. De afvaart is om 13.00 uur. De ZK 31 Neptunus is een in 2012 voltooide replica van een houten garnalensloep en wordt voortgestuwd door een elektrische motor. Passagiers kunnen dus in alle rust genieten van de prachtige omgeving. In Leens is er gelegenheid om de Streekmarkt van Verhildersum te bezoeken. Diverse standhouders presenteren hun bijzondere kwaliteitsproducten. Ook voor een leuk cadeautje is men hier aan het juiste adres. De ZK 31 meert om 16.30 uur weer aan in de haven van Zoutkamp. De kosten bedragen € 8,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: pr@visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.