Moederdag-arrangement met de ZK 4

ZK 4 Albatros

ZK 4 Albatros

Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert op zondag 12 mei een rondvaart over het Lauwersmeer met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros. De natuur is zo bijzonder dat het gebied in 2003 is aangewezen als Nationaal Park.

Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 11.30 uur en onderweg vertelt de bemanning onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij.

Er wordt geluncht bij restaurant Het Raadsel van de Wadden (adres: Oostmahorn 31, 9133 DT Anjum) met een prachtig uitzicht over het Lauwersmeer.

Op de terugreis kunt u genieten van de enorme vogelrijkdom en kleurrijke plantengroei. Misschien zijn er zelfs nog Konikpaarden en Schotse hooglanders te zien. Om 16.00 uur bent u weer terug in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee en de lunch kost € 27,50 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.