Kerstsnerttocht Engelsmanplaat ZK 4

De data voor 2017 zijn inmiddels bekend, namelijk:

donderdag 28 december
vrijdag 29 december

Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 9.30 uur en de tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat  (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg naar de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen (mits de omstandigheden dit toelaten).

Om 16.00 uur bent u weer terug in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek/cake en goed gevulde snert kost ‚ā¨ 40,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: pr@visserijmuseum.com

De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.

Wij verwelkomen u graag aan boord van de ZK 4 Albatros!

Zelf meenemen:

Schoeisel dat vies mag worden.

Vanwege de beperkte accommodatie aan boord is het verstandig om warme kleding te dragen.