Planning zeehondentochten naar de Engelsmanplaat met de ZK4 Albatros

Beste natuurliefhebber,

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor onze zeehondentocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

De data voor 2017 zijn inmiddels bekend, namelijk:

zaterdag 20 mei
zondag 18 juni
zondag 02 juli
maandag 03 juli
dinsdag 18 juli
woensdag 19 juli
donderdag 31 augustus
vrijdag 01 september
vrijdag 15 september

Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek/cake en een gebakken visje kost € 40,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren.Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 9.00 uur en de tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). Een gids vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Bij de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen. Om 16.00 uur bent u weer terug in Zoutkamp.

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06-23414542 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.

Wij verwelkomen u graag aan boord van de ZK 4 Albatros!

Zelf meenemen:

schoeisel dat vies mag worden.